Pyramid-of-dollar-power
Ryssland under attack

Bara Affärer, Inget Personligt, Tills Det Drabbar Dig

Allt Handlar Om Pengar!

Och närmare bestämt om den Amerikanska Dollarn.

Medan västvärldens huvudmedia är upptagen med försöken av den amerikanska ”Djupa Staten” att fälla President Trump, så glider världen närmare och närmare en ekonomisk avgrund.

Detta inlägg handlar om …

 • En kort historia om hur den från guldmyntfoten frikopplade dollarn blev Amerikas främsta handelsvara.

 • Varför Ponzi-schemat med FIAT-$ måste omfatta hela världen för att inte falla samman.

 • Hur US$-imperiets kontroll av massmedia och politiker möjliggör demonisering av (och mord på) ledare som vill skydda sina nationer från dollarns pyramidspel.

 • Rysslands roll i dollarimperiets fall.

 • Tre olika scenarier för vad som kan hända när pyramiddollarn kollapsar.

 • Ett tolv-punkters scenario för världsekonomins omstörtning.

 • Mina slutkommentarer

I ett tidigare inlägg, ”Kapplöpningen Mot Dollar-Döden” liknade jag världsekonomin vid ett Monopol-spel, där den deltagare som hanterar banken har obegränsade resurser samtidigt som han kan dela ut Chans- och Allmännings- kort enligt eget bevåg.

En annan, ofta använd, liknelse är med ett pyramidspel (Ponzi-schema) som ju kräver ständigt nya ”offer” för att generera vinst till nivåerna ovanför.

Projekt Morpheus har i ett inlägg på sin blogg ingående beskrivit hur US-dollarn blev petrodollarn.

Peter Koenig ger, i Globalresearch.ca, en ännu mera utförlig beskrivning av vad han kallar ”the One World Order”.

Här är en kort sammanfattning av vad som fört oss till dagens situation.

1971 beslutade Nixon att frikoppla dollarn från guldmyntsfoten.

1972 tog de privata bankirerna och ägarna av Federal Reserve (i Bilderbergs-gruppens möte på Saltsjöbaden) beslutet att driva upp oljepriset samtidigt som man ”tvingade” oljestaterna i mellanöstern att endast handla oljan i dollar.

Följande år, 1973, skapades en oljekris som fick oljepriset att skjuta i höjden. ”Olje-dollarn”, som också blev USA’s främsta handelsvara, var ett faktum.

Den ekonomiska tillväxten i väst möjliggjordes genom att ”trycka” i stort sett obegränsade mängder av dollar som sattes i omlopp genom att lånas ut från den privatägda Federal Reserve.

Pyramid-of-dollar-powerÖverst i pyramiden av låntagare fanns den amerikanska staten. Sedan följde banker och företag i USA. Därefter andra nationer, banker, företag och privatpersoner runt om i världen.

Visst finns det ekonomer som varnar för att denna lånebaserade tillväxt inte är hållbar, men de får inget utrymme i debatten och inget inflytande på politiken eftersom media och politikerna är helt i fickorna hos långivarna, dvs ägarna till Fed.

Alla pyramider rasar när basen slutar att expandera. Så också dollar-pyramiden.

Tanken, om det nu fanns någon annan tanke än ren girighet, bakom detta system, var kanske densamma som den socialistiska utopin att pengar med inneboende värde skulle kunna avskaffas när hela världen styrdes av och ingick i ett och samma ekonomisk-politiska system.

Allt skulle tillhandahållas av ”makt-eliten”, som i sin tur skulle styras av en handfull bankir-klaner genom världsomspännande storföretag och köpta politiker. Vanliga människor skulle hållas i schack genom ständig propaganda, påhittade hot samt sin beroendeställning till ”staten” och dess våldsmonopol. Ungefär som beskrivet i George Orwells ”1984”.

Nationer med egen bestämmanderätt skulle tillåtas lika lite i detta system som de tilläts inom Sovjetunionen och Östblocket (Comecon och Warszawa-pakten).

Självklart passade inte detta system alla nationella ledare, men de som försökte dra sig eller hålla sig utanför ur fick snabbt erfara dollarimperiets modell för ”tillrättavisning” som alltid följde samma schema:

dropping-the-dollarDemonisering av ledare –> organisation och support av inre splittring –> sanktioner –> (färg)revolutioner (eller invasion) –> ”demokratisering” –> IMF-lån och plundring av tillgångar.

Plus grymma avrättningar av de ledare som försökte hålla sina nationer fria från dollarns Ponzi-schema.

Den andra sidan, ”moroten”, av den militära ”piskan”, var rikliga belöningar till den styrande eliten i de länder som fogade sig.

Den utomordentlige geopolitiska kommentatorn Neil Clark beskriver processen ingående här:

http://russia-insider.com/en/politics/neocons-have-been-destroying-sovereign-nations-20-years/ri20366

I Europa gick allt enligt plan. Sovjetunionen raserades. EU och NATO expanderade. Länderna inom östblocket och i Baltikum blev lätta byten, speciellt när en hord med CIA-kultiverad diaspora kunde installeras som politisk och media elit.

Jugoslavien hade ett eget socialistiskt system som kunde varit var starkt nog för att överleva utan stöd från Moskva, men landet slogs sönder av NATO genom en kampanj enligt modellen beskriven ovan.

Till och med kronjuvelen för dollarimperiet, Ryssland, såg ett tag under 1990-talet ut att vara under kontroll.

1999 stod det dock klart att imperiet hade gått för långt och för snabbt. Deras stora misstag var att fortsätta försöka att splittra själva Ryssland med hjälp av islamska lego-terrorister enligt den modell som varit så framgångsrik i Afghanistan och Tjetjenien/Dagestan.

Detta fick Rysslands egen ”djupa stat”, som varit avvaktande och splittrad mellan olika oligarkers inflytande under Jeltsin, att enas i ett försök att rädda Rysslands suveränitet. Och denna gång hade de en majoritet av folket med sig.

Den ledare som utsågs för att leda räddningsaktionen hette Vladimir Putin.

Rysslands snabba ekonomiska och militära upphämtning under Putin skapade panik hos bankirerna bakom dollarimperiet och dess verkställande inom USA:s ”djupa stat” samt bland deras vasaller inom övriga västblocket.

I brist på nya idéer så användes de verktyg man redan hade och som beskrivits ovan.

När demoniseringen av Putin inte lyckades splittra den ryska befolkningen, så försökte man 2008 med ett militärt stickprov mot Sydossetien och 2012 med en färgrevolution (dömd att misslyckas) i Moskva.

När Ryssland visade sig vara immunt mot de inledande momenten för maktövertagande, så forcerade dollarimperiet i stället övertagandet av Ukraina.

Med hjälp av EU:s ”Drang nach Osten” (dvs Östliga Partnerskapet), professionella agitatorer och krypskyttar så lyckades man splittra Ukraina och störta Janukovytj-regimen i Kiev.

Rysslands reaktion borde varit lätt att förutse, men snabbheten i återtagandet av Krim överraskade ändå imperiet.

Protesten i Donbass mot den nya regimen i Kiev, var ytterligare en överraskning som Kiev, påhejad and dollarimperiet, beslutade att slå ner med våld. Ett misstag, inte bara på grund av förlusten av civila liv men också för att det väckte vrede och stöd i Ryssland för ”rebellerna” i Donbass.

Imperiet var dock snabb med att vända motgångarna i Ukraina till en fanatisk mediakampanj mot ”Rysk aggression” som motivation för nya sanktioner.

Genom kuppen i Kiev så hade man trots allt lyckats installera en extremt russofobisk regering i Ukraina med alla de fördelar det kunde innebära i framtiden.

När det gäller regimbytesprojektet i Syrien, så gick det betydligt sämre.  Rysslands inträde till Syriens försvar mot olika CIA-, Israel-, Saudi- och Qatar- stödda terror-grupper, stoppade effektivt genomförandet av dollarimperiets planer i MÖ.

Rysslands Putin hade därmed bevisat, inte bara att han genomskådat (vilket var känt sedan hans tal i München 2007) utan att han nu också var redo (och kapabel) för att militärt stoppa dollarns pyramidspel även utanför Ryssland.

Den, av dollarimperiet, kapade västvärlden hade, tills nu, framgångsrikt hanterat ”avfällingar” (typ Irak och Libyen) från FIAT-dollarns Ponzi schema genom bombning, lego-soldater och mord på statschefer.

Men hur ska de hantera ett land som Ryssland som både har kärnvapen och en allians (Shanghai Cooperation Organisation, SCO) med andra nationer som också ser sin suveränitet hotad?

USD-rat-raceMedan sanden i timglaset rinner ut för FIAT-dollarn (/Petro-dollarn/krigs-dollarn) på grund av enorma kostnader för USA:s krigsmaskin och minskad avsättning för nya lån, så verkar det som om de som styr dollarimperiet tvistar inbördes om vad som kan göras.

Kalabaliken i samband med valet av Trump till president i USA åskådliggör klyftan mellan dollarimperiets ”Djupa Stat” (också kallad ”Globalisterna” eller ”Neocons”) och en ”Amerika Först” falang inom de styrande bankir-klanerna.

Trump blev en chock, inte bara för de närmast berörda i USA utan också för den ekonomiska politiska och mediala elit i väst (inklusive i Sverige) som byggt hela sin tillvaro på en fortsatt expansion av dollarpyramiden.

Världen har delats i två intressesfärer. En som stöder dollarimperiet och en annan som inser att dollarhegemonin är över och förbereder sig på vad som kommer efter. Denna schism visas ännu inte öppet. Därför verkar många händelser vara helt kaotiska.

Om detta berättas naturligtvis heller ingenting i svensk huvudmedia som uppenbarligen befinner sig fast förankrad i dollarimperiet. Där fortsätter istället imperiets demoniseringskampanj mot Putin (och Assad) liksom den gjorde mot Milosevic i Jugoslavien, Saddam i Irak och Gaddafi i Libyen.

I Ryssland är man mera öppen med att en intern konflikt mellan de två största oligark-klanerna, Rothschilds och Rockefellers, utspelar sig.

Rothschild-vs-RockefellerEn som kallar sig Margarita Regina (Маргарита Регина, https://cont.ws/@margo777/335694) beskriver ingående FIAT-dollarimperiets fall.

”Hennes” inlägg är har översatts till engelska av ”Christina Gerhardt” på den nationalistiska ”Brutalist” blogg.

Även huvudmedia i Ryssland rapporterar om den interna konflikten mellan bankir-klanerna, som här av Anton Vernitsky i Kanal 1 Pervye som täcker hela Ryssland:

Рокфеллеры и Ротшильды — влияет ли соперничество двух богатейших семей планеты на судьбы мира?

(Rockefellers and Rothschilds – does the rivalry between the two richest families on the planet affects the fate of the world?)

Den berättelse som förmedlas i Ryssland utgår från fem principer som präglar dagens konflikt.

Den första är den förestående kollapsen av FIAT-dollarn som världsvaluta.

Den andra är att kollapsen kan skjutas upp kanske 10 eller 20 år om Ryssland besegras och det ryska folket förslavas av dollarimperiet. (Vilket inte kommer att ske)

För det tredje så har Rysslands President Putin sagt stopp till fortsatt spridning av dollar-pyramidspelet och föreslagit en ny finansiell struktur med flera valuta centers. Detta uppskattas naturligtvis inte av de som idag berikar sig på den fritt flödande dollarn.

Den fjärde principen är att ALLT som du ser och hör i huvudmedia i Väst är lögn och lögnerna blir mer och mer forcerade ju närmare dollarns kollaps vi kommer och ju desperatare imperiets ledare blir.

Nummer fem är att motståndarna till dollarimperiet, och då främst Ryssland, inte öppet kan utpeka sin motståndare därför att den verkliga makten över dollarimperiet inte är synlig för de flesta.

Det är lätt att anföra ”Margarita Reginas” åsikter som konspirationsteorier (vilket säkert de flesta som läser detta kommer att göra).

Det finns dock en mening i en artikel från 8 Augusti 2016 som bevisligen inte var någon teori:

”Трамп выиграет выборы в США. С трудом , но выиграет.” (”Trump vinner valet i USA. Med svårighet, men vinner”)

I övrigt så detaljerar den artikeln vad den inbördes kampen mellan Rothschilds och Rockefellers kommer att leda till och hur hela vår värld som vi känner den idag kommer att förändras.

Artikeln finns i engelsk översättning här: Rothschilds vs Rockefellers = Trump vs Clinton.

Den avslutas med ett händelseförlopp med inledning plus 12 punkter, översatt och sammanfattat nedan.

Rothschilds kommer aldrig tillåta en andra runda med galna Clintons i Vita huset. Stora pengar älskar tystnad och Rothschilds behöver inte ett kärnvapenkrig.

Mot dem finns det en oorganiserad hord av västerländsk politisk elit, en råmande, skrikande, skällande flock av “globalister” där var och en enskilt har viss påverkan på omvärlden, men som tillsammans är värdelösa. De kan endast skapa massor av buller och skrämma människor med monster, som de själva skapat, som spränger flygplan och flygplatser och skär huvudena av barn.

Denna hord kan organisera sig, men bara mot ”fienden” Ryssland. Ryska vapen håller dem dock i schack.

Kriget mellan Rothschilds och Rockefellers för att ta kontroll över världens finanssystem, ett krig som varat i över hundra år, har nått sitt klimax och Rothschilds krossar Rockefellers.

Rockefellers, som satsat på förstörelse och fragmentering av Ryssland, ger upp.

De knäcktes av att försöka förstöra Ryssland och steg sedan tyst åt sidan för att lämna “de nykonservativa hökarna” (deras ”politruker”) att klara sig själva. Dessa utkämpar nu, utan Rockefellers backning, det sista slaget mot Rothschilds representerade av Trump.

Kollapsen av världsekonomin är nära förestående. Den kan inte förhindras eller förnekas. Den kan bara styras.

Den globala finansiella matrisen startas om och kommer att återgå till guld-standarden för nationella valutor.

Det kommer att ske i följande 12 steg.

 1. Trump kommer att initiera revision av Federal Reserve vilket kommer att leda till att Wall Street och aktiemarknaderna kollapsar. Fondmarknaden kommer att dö. Marknaden för olje-terminer kommer att dö. Metall-börsen i London kommer att fortsätta fungera.
 2. De allra flesta banker förklarar sig konkurs.
 3. Trump kommer att instruera USA:s Finansministerium (Treasury) att omedelbart börja ge ut amerikanska dollar uppbackade Fort Knox guldreserv.
 4. Fed:s dollar kommer snabbt att falla i värde mot den nya, guld-uppbackade USA-dollarn.
 5. USA:s Finansministerium ställer [tillfälligt] in betalningar på statsskulden.
 6. Andra världsvalutor kommer också att falla i värde, mera drastiskt än Fed-dollarn, mot den nya guld-dollarn. Priset för guld som idag sätts i Fed-dollar kommer att stiga plötsligt, men försäljningen kommer bara att ske på i på pappret eftersom ingen kommer att vilja sälja riktigt guld. Guld (och silver) kommer att försvinna från alla juvelerarbutiker.
 7. G7-länderna, Ryssland, Kina, andra BRICS-länder och medlemmar av Eurasian Economic Union kommer att lansera sina egna, guld-uppbackade, nationella valutor. Styrningen av Internationella valutafonden kommer att överlämnas till Ryssland och dess allierade.
 8. Bankirerna bakom Federal Reserve och förmånstagarna av den senaste “kvantitativa lättnaden” kommer att åtals.
 9. I USA kommer alla privata bank-konton att frysas, pengar i kontanter kommer, i begränsad mängd, bytas ut mot nya kontanter (med rättvisa växelkurser för amerikanska medborgare) samtidigt som handeln med Fed-dollar kommer att upphöra.
 10. Detta kommer också att leda till att medelklassen i USA försvinner med civila uppror som följd.
 11. Europa kommer att drabbas hårt av detta kaos, särskilt Rysslands tidigare “bröder” – i Östeuropa och Baltikum.

(Och det visar sig att NATO-bataljonerna i Europa inte fanns till för att möta ”hotet från Ryssland” utan för att hantera spontana upplopp och försvara elitens egendomar mot folket.)

 1. Saudiarabien och Qatar elitens öde kommer att vara ganska olyckligt. Värre än vad som kan beskrivas.

Allt händer ungefär som beskrivit och börjar oundvikligen 2017, trots andra prognoser från alla ledande analytiker, och kommer att pågå fram till slutet på Trumps första term som USA: s president år 2020.

När Trump och Rothschilds etablerat sig i Vita huset kommer hemliga förhandlingar om Amerikas externa skuld att föras. USA betalar låntagare med geopolitiska eftergifter, inte med pengar.

Andra analytiker utelämnar helt och hållet detta krig mellan bankir-klanerna och tar heller inte hänsyn till Rothschilds trosbekännelse: “Guld”, och deras mål – världen tillbaka till guldstandarden samt att de inte vill ha ett tredje världskrig med kärnvapen.

Mina kommentarer

Bankirerna bakom Federal Reserve kunde förstås ha utnyttjat möjligheten att skapa pengar ur tomma intet till att förbättra tillvaron för alla i hela världen.

Tyvärr så använde de den i stället till att öka sina egna rikedomar och makt. En makt som sedan använts för att skydda det Ponzi-schema som skulle säkra deras ständigt ökade förmögenhet.

Ända sedan jag blev medveten om orsakerna till alla dagens geopolitiska konflikter, så har jag varit övertygad om att de måste lösas där de startade, d v s i USA.

Jag är absolut inte säker på att Trump är Rothschilds. Eller att Putin inte är det.

Dock så hoppas jag ändå att den process som beskrivs av ”Margarita Regina” ovan, verkligen äger rum och att den inte kommer att leda till ett VK3 med kärnvapen.

Om du har läst så här långt, och önskar något att komma ihåg och ta med dig från detta inlägg, så låt det bli detta:

ALLT som du ser och hör i huvudmedia i Väst är lögn och lögnerna blir mer och mer forcerade ju närmare dollarns kollaps vi kommer och ju desperatare $-imperiets ledare blir.

Använd beskrivningen av den potentiella kampen mellan världens två största bankir-klaner till att försöka placera in olika, till synes osammanhängande, händelser i processen.

T ex: Vad låg bakom Putins, till synes omotiverade, besök hos Macron (som bevisligen är Rothschilds man) i Paris, strax efter dennes installation som Frankrikes President.

En annan fråga är hur stor beredskap (dvs hur mycket guld) har Sverige inför den förestående valuta-kollapsen?

Dela gärna med dig av dina egna observationer och tankar i kommentarerna nedan!

Similar Posts

One Comment

 1. Intressant men för det första är det osannolikt med WW3 med kärnvapen och för det andra är USA en demokrati trots allt. Vill inte det amerikanska folket vara med på stolleprov så blir det inga stolleprov. Anledningen till att vietnamkriget avslutades är att det amerikanska folket fick nog. Enough is enough. Det berodde inte på att Palme gick och gapade på gatorna. I sak hade han ju rätt. Lidandet för det Vietnamiska folket och även för amerikanska unga soldater blev för stort.
  Putin har dock ingen rätt att hota Sverige eller i värsta fall inta Gotland, vilket han gör på fyra timmar..
  Hur mycket säljer Sverige i USA vs Ryssland det är det viktigaste för oss här hemma, 50/1
  Jag tror på människan, att hon är så klok att diplomati får råda i slutänden.
  Sedan tror jag på en union mellan de fem nordiska staterna: Nordic Union, NU. Vi skulle troligtvis klara oss bra själva, men då måste ju alla köpa Volvobilar och Gripen-plan etc (detta fula ord). Militärt skulle vi kunna bli mycket starka. Men Rotshild, Soros och andra kanske inte gillar denna tanke. De kan dra dit pepparn växer.

Kommentera